×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Met infraroodverwarming kies je voor verwarming op basis van elektriciteit, met een heel snelle opwarmtijd en een aangename warmtestraling. Graag weten hoeveel het kost om infraroodverwarming te laten installeren? Vraag offertes aan bij verschillende plaatsers in jouw regio. Vergelijk de offertes die je ontvangt, en bespaar zo op de installatiekosten.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

infraroodverwarming-kopen.nl

Welke infraroodcabine kiezen? Welk effect op je gezondheid?

Meer en meer mensen kiezen ervoor om een stukje van hun huis te wijden aan wellness. Je kan immers zoveel genieten van je eigen wellness als je zelf wil. Bovendien wordt je niet gestoord door andere mensen.

Eén van die wellness toestellen die de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, is de infraroodcabine. In tegenstelling tot een klassieke sauna werkt een infraroodcabine op basis van infraroodstralen. Dit biedt een aantal mooie voordelen op vlak van gezondheid en energieverbruik.

Welke soorten infraroodcabines zijn er? Wat zijn de alternatieven voor een infraroodcabine? En hoeveel kost zo'n infraroodcabine?

In dit artikel:

Soorten infraroodcabines

infraroodcabine © Shutterstock - Infraroodcabines zijn onder te verdelen in verschillende groepen op basis van de golflengtes die worden uitgestraald.

Wie op zoek is naar een infraroodcabine, die zal al snel ontdekken dat er drie soorten infraroodcabines te onderscheiden zijn. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van de golflengtes die worden uitgestraald.

Korte golf

Infraroodcabines met korte golf stralen (IR-A) voelen heel warm aan. Korte golf infrarood stralen zullen tot in de huid stralen, waardoor je het al snel te warm krijgt. Er wordt dan ook aangeraden om korte golf infraroodcabines maximaal 15 minuten te gebruiken.

Korte golf infraroodcabines hebben de laatste jaren wat aan populariteit ingeboet ten opzichte van de lange golf infraroodcabines. De reden hiervoor is dat je korte golf infraroodcabines slechts maximaal 15 minuten mag gebruiken, en dat lange golf infraroodcabines veel aangenamer zijn om in te vertoeven.

Tegenwoordig worden korte golf infraroodstralen bijna steeds gebruikt in combinatie met lange golf infraroodstralen.

Lange golf

Lange golf infraroodstralen (IR-C) stralen veel minder in op de huid, en zijn dan ook veel aangenamer. De lampen van lange golf infraroodstralen zijn ook veel minder hevig en intens dan die van korte golf infraroodstralen. Daarom kan je in een infraroodcabine op basis van lange golf infraroodstralen veel langer vertoeven.

Aangezien lange golf infraroodstralen minder intens zijn, en minder snel inwerken op de huid, zullen ze over het algemeen ook een tragere opwarmtijd hebben.

Full spectrum

Aangezien zowel korte golf stralen als lange golf stralen hun voordelen hebben, wordt er steeds vaker gekozen voor zogenaamde full spectrum infraroodcabines. De infraroodcabines bevatten nog steeds korte golf infraroodstralen, maar deze zijn minder intens dan de infraroodcabines die voor de volle 100% op korte golf stralen werken. Bij een full spectrum infraroodcabine mag je maximaal 30 minuten in de cabine zitten.

De stralen van de full spectrum cabine zijn maar voor 25% korte golf, maar toch ervaren vele mensen dit nog steeds als vrij intens. Voor deze mensen zal 15 minuten in een full spectrum cabine al meer dan genoeg zijn.

infraroodcabine © Shutterstock - Infraroodcabines zijn onder te verdelen in verschillende groepen op basis van de golflengtes die worden uitgestraald.

Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Infraroodverwarming laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een plaatser te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van aangename infraroodverwarming!

Benieuwd naar het tarief van een professionele plaatser?

Vergelijk prijzen van verwarmingsspecialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Infraroodverwarming laat je best plaatsen en afstellen door een professional. Zij weten welk vermogen je best plaatst, en hoe jij optimaal kan genieten van de aangename warmte van infraroodverwarming.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
infraroodverwarming installateurs

aanvraag starten


infraroodcabine plaatsen © Shutterstock - Infraroodcabines zijn onder te verdelen in verschillende groepen op basis van de golflengtes die worden uitgestraald.

Welk effect hebben infraroodcabines op de gezondheid?

Infraroodcabines hebben hun stijgende populariteit vooral te danken aan hun gunstige effecten op de gezondheid. Van zodra bleek dat infraroodstralen een goed effect hebben op bepaalde lichaamsklachten, is de verkoop van infraroodcabines enorm gestegen.

Infraroodstralen hebben vooral een gunstig effect op een bepaald type klachten, zoals spierpijn of pijnlijke gewrichten. Ook mensen die last hebben van een pijnlijke nek en schouders wordt soms aangeraden om een behandeling te volgen in een infraroodcabine.

Met infraroodstralen moet je wel steeds voorzichtig blijven. Zeker voor de korte golf infraroodstralen is de nodige voorzichtigheid geboden. In sommige landen zijn infraroodcabines op basis van korte stralen zelfs enkel toegankelijk op medisch advies.

Welke alternatieven zijn er voor een infraroodcabine?

Wil je van wellness genieten in je eigen huis, dan is een infraroodcabine slechts één van de mogelijkheden. Wat zijn de voornaamste alternatieven voor een infraroodcabine?

Finse sauna

De Finse sauna is een ware klassieker in de wellness. De Finse sauna wordt vaak beschouwd als de klassieke sauna, waarbij je met een saunakachel de authentieke saunabeleving ervaart.

In een Finse sauna wordt het vaak veel warmer dan in een infraroodcabine, al hangt het er bij de infraroodcabine van af welk type infraroodstralen je gebruikt. Het verschil tussen een infraroodcabine en een Finse sauna is dat bij die laatste vooral de lucht zal worden opgewarmd. Bij een infraroodcabine stralen de infraroodstralen in op je huid, waardoor je warm aanvoelt.

Omdat bij een Finse sauna vaak hoge temperaturen worden bereikt, ligt het verbruik doorgaans veel hoger dan bij een infraroodcabine.

Kies je liever voor de authentieke saunabeleving van de Finse sauna? Dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten bij je aankoop. Zo is de keuze voor de juiste saunakachel een belangrijk aspect. Ook de keuze voor het juiste hout is belangrijk.

Stoombad

Ook een stoombad is een vaak gekozen alternatief voor een infraroodcabine. Een stoombad werkt op basis van stoom dat wordt aangemaakt via een stoomgenerator. Door de stoom is de luchtvochtigheidsgraad in een stoombad erg hoog.

In tegenstelling tot de Finse sauna is de temperatuur in een stoombad vrij laag. De temperatuur schommelt rond de 45° Celsius, waardoor je het in een stoombad veel langer kan uithouden.

Net zoals bij een infraroodcabine en een Finse sauna heb je bij een stoombad veel mogelijkheden op vlak van plaatsing. Je kan een kant-en-klare stoomcabine plaatsen, of je kan ook kiezen voor een stoombad op maat. Het is zelfs mogelijk om je bestaande douche om te bouwen tot een stoombad.

Wat is de prijs van een infraroodcabine?

De prijs die je betaalt voor een infraroodcabine hangt af van diverse factoren. Zo zal de grootte van de cabine uiteraard een belangrijke rol spelen. Daarnaast is het ook belangrijk of het gaat om een standaardmodel of een op maat gemaakte cabine.

Een standaard infraroodcabine voor 2 personen heb je al voor een prijs vanaf 1.500 euro.

De mate van afwerking en het gebruikte hout spelen ook een rol in de prijs. Voor het maken van infraroodcabines kiest men vaak voor vurenhout of cederhout. Vurenhout is goedkoper dan cederhout, en dat zal weerspiegeld worden in de prijs van de infraroodcabine.

Omdat de prijs van een infraroodcabine afhangt van zoveel verschillende factoren, kunnen de prijzen heel sterk variëren. Een standaard infraroodcabine voor 2 personen heb je al voor een prijs vanaf 1.500 euro.

Gratis offertes voor het plaatsen van een infraroodcabine

Met een infraroodcabine geniet je in je eigen huis van wellness wanneer je maar wil. Benieuwd naar de prijs voor het laten plaatsen van een infraroodcabine? Via onderstaand formulier ontvang je gratis meerdere offertes op maat van verschillende installateurs in je buurt. Door de prijzen te vergelijken, kan je soms wel honderden euro's besparen.

Geen goede offerte ontvangen? Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


infraroodverwarming installateurs
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van infraroodverwarming?
Infraroodpanelen: het complete overzicht