×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Met infraroodverwarming kies je voor verwarming op basis van elektriciteit, met een heel snelle opwarmtijd en een aangename warmtestraling. Graag weten hoeveel het kost om infraroodverwarming te laten installeren? Vraag offertes aan bij verschillende plaatsers in jouw regio. Vergelijk de offertes die je ontvangt, en bespaar zo op de installatiekosten.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

infraroodverwarming-kopen.nl

Terrasverwarmer plaatsen: genieten op je terras. Welke kiezen?

Wie een terras heeft, die wil daar uiteraard optimaal van kunnen genieten. Door terrasverwarming te plaatsen, kan je ook op iets koelere avonden nog lekker lang op je terras blijven zitten, zonder hiervoor kou te moeten lijden.

Je kan kiezen voor terrasverwarming op gas, maar in dit artikel gaan we dieper in op infrarood terrasverwarming. Dit type terrasverwarming biedt immers enkele interessante voordelen ten opzichte van terrasverwarming op gas.

In dit artikel:

Wat zijn de voordelen van infrarood terrasverwarming?

Er zijn een aantal redenen waarom je infrarood terrasverwarming zou kunnen kiezen boven terrasverwarming op gas. Dit zijn er maar enkele.

+ Een eerste groot voordeel van infrarood heaters ten opzichte van een heater op gas is het feit dat je geen gasflessen hoeft te gebruiken. Dit betekent dat je vooraf geen gasflessen hoeft aan te kopen, maar het wil ook zeggen dat je geen risico loopt om halverwege de avond zonder verwarming te vallen.

+ Een terrasheater op elektriciteit is ook veel veiliger in gebruik dan een terrasheater op gas. Zo komt er geen open vuur bij te pas, en kunnen heaters op elektriciteit veel minder makkelijk omvallen.

+ Bij een infrarood terrasheater vindt er geen verbranding plaats. Dit betekent ook dat je geen last hebt van verbrandingsgassen in je buurt.

+ Elektrische terrasverwarming is doorgaans compacter dan gasgestookte terrasverwarmers. Ze kunnen daarom ook makkelijk opgehangen worden, waardoor ze minder in de weg staan.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Infraroodverwarming laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een plaatser te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van aangename infraroodverwarming!

Benieuwd naar het tarief van een professionele plaatser?

Vergelijk prijzen van verwarmingsspecialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Infraroodverwarming laat je best plaatsen en afstellen door een professional. Zij weten welk vermogen je best plaatst, en hoe jij optimaal kan genieten van de aangename warmte van infraroodverwarming.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
infraroodverwarming installateurs

aanvraag starten


terrasverwarmer © Shutterstock - Met een terrasverwarmer kan je een terras tijdens de wintermaanden toch heerlijk verwarmen.

Soorten terrasverwarming

Je kan kiezen uit verschillende soorten terrasverwarming. Grofweg wordt er een onderverdeling gemaakt tussen heldere stralers, die vaak gebruik maken van korte golf infraroodstraling, en donkere stralers, die gebruik maken van lange golf infraroodstraling.

Heldere stralers (korte golf)

Heldere stralers zijn te herkennen aan het heldere licht dat ze uitstralen als ze verwarmen. Dit type maakt gebruik van korte golf infraroodstraling, een type straling dat uitstekend geschikt is voor buitengebruik. Korte infraroodstralen kunnen heel gericht personen en objecten verwarmen, zonder dat ze hierbij beïnvloed worden door luchtbewegingen, zoals wind.

Het oppervlak van een heldere straler kan een temperatuur bereiken van wel 2000° Celsius.

Dit zijn de voornaamste soorten heldere stralers.

Halogeen infraroodlampen

Halogeen stralers zijn heel geschikt voor gebruik op terrassen en open ruimtes in het algemeen. Ze blijven immers zeer gericht warmte stralen, zelfs als er veel wind staat. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken op terrassen.

Halogeenlampen geven bovendien ook een heel sfeervol licht af, waardoor ze bijdragen tot de gezelligheid op het terras.

Quartz infraroodlampen

Quartz lampen, of kwarts lampen, kunnen ook gebruikt worden voor terrassen. Maar in tegenstelling tot halogeenlampen kunnen ze moeilijker overweg met wind. Ze zijn dan ook eerder geschikt voor ruimtes waar er minder wind staat. Denk bijvoorbeeld aan veranda’s of tuinhuizen.

Ze hebben ook wel wat tijd nodig om op te warmen, maar eens ze zijn opgewarmd, geven ze veel warmte af.

Golden tube lampen

Golden tube lampen hebben een typische goudgele kleur. Ook deze terrasverwarming werkt op basis van korte golf stralen, die heel efficiënt werken. Ze hebben nauwelijks last van luchtbewegingen, waardoor ze heel geschikt zijn voor het verwarmen van terrassen.

Van golden tube terrasverwarming zijn verschillende modellen beschikbaar. Zo zijn de ronde modellen heel populair, aangezien ze lijken op een grote lamp die je boven je terras kan hangen. Ook rechthoekige modellen zijn heel populair.

Donkere stralers (lange golf)

Naast de heldere stralers kan je ook kiezen voor donkere stralers. In tegenstelling tot de heldere heaters stralen donkere heaters geen licht uit als ze verwarmen. Ze werken op basis van lange golf infraroodstralen, waardoor ze iets minder geschikt zijn voor buitengebruik.

Lange golf infraroodstraling laat zich immers meer beïnvloeden door luchtbewegingen, waardoor ze een groot deel van hun efficiëntie verliezen als er buiten teveel wind staat. Het rendement van donkere stralers is binnenshuis dan ook veel hoger dan buiten.

Carbon stralers

Carbon stralers zijn een veel gebruikte soort donkere stralers. Ze werken op basis van lange golf infraroodstraling. Omdat dit type warmte minder goed door bewegende lucht heen dringt, zijn ze minder geschikt voor gebruik op terrassen. Carbon stralers worden daarom vaker gebruikt in ruimtes die beter beschut zijn tegen de wind. Denk hierbij aan veranda’s of tuinhuizen.

Lees meer over de eigenschappen en de voordelen van infraroodstralers.

Energieverbruik van infrarood terrasverwarmers

Stel dat je thuis een terras hebt dat je graag wil verwarmen. Hoeveel terrasverwarmers heb je dan nodig, en wat is de totale wattage dat je moet plaatsen om je hele terras goed te kunnen verwarmen?

Wel, het vermogen van je terrasverwarming wordt voornamelijk bepaald op basis van de grootte van je terras, maar ook van het soort terras en de temperatuur die je graag wil bereiken.

Voor een terras van zo’n 6 à 12 m² plaats je best een terrasheater van 2.000 tot 3.000 Watt. Je kan hierbij kiezen tussen 1 heater van 2.000 Watt, of 2 heaters met elk 1.500 Watt.

Voor een groter terras van zo’n 10 à 16 m² ga je best voor minimaal 3.000 Watt. Kies hier voor 2 heaters met elk 1.500 Watt, of eventueel 3 heaters van elk 1.000 Watt.

Welke optie je kiest, hangt ook af van de opstelling van je heaters. Zo kan een opstelling met meerdere heaters interessanter zijn indien je een betere verspreiding van de warmte wil. Een specialist kan je hier zeker het nodige advies in geven.

Verbruik

Wat het verbruik betreft, moet je vooral kijken naar de wattage van je stralers, en naar de energieprijs per Kilowattuur.

Voor een terras van zo’n 15 m² heb je ongeveer 3.000 Watt nodig om goed te kunnen verwarmen. Deze wattage vermenigvuldig je met de gemiddelde energieprijs van 0,21 euro per Kilowattuur. Hierdoor kom je aan een elektriciteitskost per uur van zo’n 0,63 euro.

Voor een kleiner terras, waar je ongeveer 2.000 Watt aan verwarming plaatst, zal de energiekost per uur dus rond de 0,42 euro schommelen.

Waarop letten bij het plaatsen van terrasverwarmers?

Aangezien je de verwarmingselementen in de open lucht plaatst, moet je met een aantal zaken rekening houden om ongelukken te vermijden.

Zo is de waterdichtheid van de heater een aspect om rekening mee te houden. Plaats de terrasverwarmer bij voorkeur op een plaats waar het beschut is tegen neerslag.

Ook kan de fabrikant bepaalde eisen stellen bij het plaatsen van zijn product. Lees dus goed de instructies van de fabrikant na, want dit kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van een garantie bij een eventueel defect.

Tot slot moet je bij de plaatsing ook rekening houden met de warmte die deze heaters uitstralen. Zo moet je steeds een bepaalde afstand bewaren tussen de heater en omliggende objecten, om risico’s op brandgevaar te vermijden. Korte golf heaters moeten minimaal 2 meter boven de grond geïnstalleerd worden. Ze worden immers erg warm, en kunnen een veiligheidsrisico inhouden wanneer ze te dicht bij bepaalde objecten of personen worden geïnstalleerd.

Wat is de prijs voor infrarood terrasverwarming?

De prijs voor infrarood terrasverwarming hangt vooral af van het soort heater dat je wil installeren. Kies je voor kwalitatieve infraroodstralers, dan mag je rekenen op zo’n 350 euro per heater.

Wil je eerder een kleinere heater, die enkel bedoeld is voor sporadisch gebruik, dan zal de prijs eerder liggen rond de 75 à 100 euro per heater.

Voor een prijs op maat voor het laten plaatsen van terrasverwarming op jouw terras, kan je best offertes aanvragen bij verschillende specialisten in jouw buurt, en hun prijzen vergelijken. Je krijgt zo niet enkel een idee over de prijs, maar ook nog eens advies over het type verwarming en de plaatsing van je infraroodverwarmers.

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Wil je een terras op professionele wijze verwarmen? Dan doe je best een beroep op een ervaren vakman. Zij kunnen je terrasheaters niet enkel plaatsen, maar je ook advies geven over welke modellen je best kiest, en hoe je ze best opstelt.

Benieuwd hoeveel zo'n professionele installateur kost? Vraag gratis meerdere offertes aan via onderstaand formulier, en vergelijk prijzen. Je kan zo tot wel 35% besparen op de kostprijs.

Geen goede offerte ontvangen? Elke offerte die je ontvangt is gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


infraroodverwarming installateurs
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van infraroodverwarming?
Infraroodpanelen: het complete overzicht