×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Met infraroodverwarming kies je voor verwarming op basis van elektriciteit, met een heel snelle opwarmtijd en een aangename warmtestraling. Graag weten hoeveel het kost om infraroodverwarming te laten installeren? Vraag offertes aan bij verschillende plaatsers in jouw regio. Vergelijk de offertes die je ontvangt, en bespaar zo op de installatiekosten.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.

infraroodverwarming-kopen.nl

Welke soorten infraroodpanelen zijn er? Welke moet je kopen?

In vergelijking met verwarming op basis van aardgas of stookolie is infraroodverwarming een relatief nieuw type woningverwarming. Bovendien zien infraroodpanelen er zeer modern uit, waardoor ze perfecte warmtelichamen zijn voor moderne en eigentijdse woningen.

Welke soorten infraroodpanelen zijn er? Welke voordelen en nadelen hebben infraroodpanelen ten opzichte van andere warmtelichamen? En waarop moet je letten bij het kopen van infraroodpanelen?

In dit artikel:

Infraroodpanelen als hoofdverwarming of bijverwarming

Eén van de vele voordelen van infraroodpanelen is dat ze zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming geplaatst kunnen worden.

In het geval van hoofdverwarming kunnen infraroodpanelen worden ingezet in woningen, maar ook in vakantiewoningen of buitenverblijven.

Omdat ze vrij makkelijk te plaatsen zijn, kunnen ze ook worden gebruikt in campers of caravans.

Maar infraroodpanelen zijn ook uitstekend geschikt als bijverwarming, aangezien elke paneel losstaand kan worden gemonteerd. Zo is het mogelijk om met infraroodpanelen enkel de badkamer of hobbyruimte te verwarmen.

Andere populaire plaatsen om infraroodpanelen te plaatsen, zijn de garage of de veranda. Vaak gaat het om bijgebouwen die nadien zijn bijgeplaatst, en die nooit zijn aangesloten op de cv-installatie.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Infraroodverwarming laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een plaatser te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van aangename infraroodverwarming!

Benieuwd naar het tarief van een professionele plaatser?

Vergelijk prijzen van verwarmingsspecialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Infraroodverwarming laat je best plaatsen en afstellen door een professional. Zij weten welk vermogen je best plaatst, en hoe jij optimaal kan genieten van de aangename warmte van infraroodverwarming.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
infraroodverwarming installateurs

aanvraag starten


Soorten infraroodpanelen

Wie op zoek is naar infraroodpanelen, die heeft de keuze uit verschillende soorten. De meest voorkomende soorten infraroodpanelen zijn de gelakte panelen, de glazen panelen en de spiegelpanelen.

Gelakte infraroodpanelen

De gelakte infraroodpanelen zijn eigenlijk de gewone standaard infraroodpanelen. Meestal worden infraroodpanelen in het wit gelakt, maar ze zijn eigenlijk verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren.

Bovendien kan je ook kiezen uit design infraroodpanelen, waarbij je afbeeldingen of patronen op de panelen kan tonen. Je infraroodpaneel zal dan een beetje de uitstraling hebben van een schilderij of een fotokader.

Vooraan hebben de infraroodpanelen een paneel van gehard glas. Rondom heeft het paneel een omlijsting van gelakt aluminium.

Standaard gelakte infraroodpanelen zijn heel makkelijk te monteren. Je kan ze zowel aan de wand als aan het plafond bevestigen. Ze hebben verder als voordeel dat ze heel snel opwarmen.

Glazen infraroodpanelen

Glazen infraroodpanelen hebben vooraan een veiligheidsglas, waardoor ze een matglanzende uitstraling hebben. Ze zijn beschikbaar in de kleuren wit en zwart, en kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.

Achteraan zijn de panelen geïsoleerd, waardoor er geen warmte verloren gaat langs de achterkant van het paneel. Het vermogen varieert tussen de 300 en de 1.000 Watt.

Infrarood spiegelpanelen

Tot slot kan je ook nog kiezen voor infrarood spiegelpanelen. Zoals de naam als doet vermoeden hebben deze infraroodpanelen het uiterlijk van een spiegel. Ze zijn daarom bijzonder populair als verwarmingselement in de badkamer. Maar ook in de slaapkamer en in de woonkamer vind je ze vaak terug.

Spiegelpanelen zijn populair omdat ze twee functies combineren. Aangezien ze zowel als spiegel en als verwarmingselementen fungeren, nemen ze minder plaats in. Bovendien doet de spiegel de ruimte groter lijken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van infraroodpanelen?

Infraroodpanelen hebben heel wat interessante voordelen ten bieden ten opzichte van andere verwarmingselementen. Maar er zijn ook enkele minpuntjes. Een overzicht.

Voordelen van infraroodpanelen

+ Een eerste voordeel is het type verwarming dat infraroodpanelen uitstralen. In plaats van de lucht te verwarmen, zullen infraroodpanelen personen en objecten verwarmen. Dit is veel efficiënter, en voelt voor personen veel aangenamer aan.

+ Infraroodpanelen kunnen vrij veel warmte uitstralen, ook op een laag vermogen. Dit betekent dat ze niet volop moeten stralen om voldoende warmte te kunnen geven. Eens opgewarmd, kunnen ze op laag vermogen werken.

+ Je kan kiezen uit verschillende soorten panelen. Eerder in dit artikel bespraken we al de gelakte panelen, de glazen panelen en de spiegelpanelen. Maar daarnaast heb je ook een grote keuze op vlak van afwerking en kleur. Je kan zelfs kiezen om de infraroodpanelen horizontaal of verticaal te plaatsen.

+ Infraroodpanelen zijn eenvoudig te koppelen met een thermostaat. Hiermee kan je ze efficiënt bedienen, en verwarm je op een zuinige manier.

+ Infraroodpanelen hoeven niet aan een centrale cv-installatie gekoppeld te worden. Hierdoor verloopt de installatie zeer vlot.

Nadelen van infraroodpanelen

Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar wel personen en objecten. Dit betekent wel dat je ze heel correct moet positioneren en dimensioneren. Doe je dit niet, dan kunnen er koude zones ontstaan die heel erg voelbaar zijn.

Infraroodpanelen worden aangesloten op een stopcontact. Op zich is dit een hele makkelijke manier van installeren. Maar soms kunnen elektriciteitssnoeren wel eens in de weg hangen. Wil je echt een cleane look, dan zullen de elektriciteitsdraden netjes weggewerkt moeten worden.

Infraroodpanelen worden dus elektrisch gevoed. Stroom is niet meteen de meest goedkope energiebron. Je zal dus slim moeten omspringen met je verbruik. Ook hier is een goede positionering dus heel belangrijk. Ook een koppeling met een thermostaat is handig om je energieverbruik binnen de perken te houden.

Hoeveel infraroodpanelen plaatsen?

Hoeveel infraroodpanelen je juist moet plaatsen, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de grootte van de ruimtes een grote rol spelen. Maar ook andere zaken, zoals het aantal ramen in de ruimte, de mate van isolatie, en de positionering van je panelen, hebben een invloed.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de warmtebehoefte in elke kamer. Doorgaans is de warmtebehoefte in de badkamer groter dan die in de slaapkamer.

Voor een ruimte van zo’n 6 à 8 m² heb je ongeveer 100 Watt nodig. Een ruimte van zo’n 13 à 15 m² heeft ongeveer 200 Watt nodig. Voor een ruimte van zo’n 20 à 22 m² ga je best uit van zo’n 300 Watt.

Waarop letten bij het kopen van infraroodpanelen?

Wanneer je op zoek bent naar een infraroodpaneel voor in je woning, zijn er zeker een aantal zaken waarop je moet letten. Dit zijn enkele aandachtspunten.

Wat is de prijs van infraroodpanelen?

Voor een kwalitatief infraroodpaneel starten de prijzen al vanaf zo’n 350 euro (incl installatie). Wil je een iets minder kwalitatief paneel, dat je enkel wil gebruiken als bijverwarming, dan kan je deze al krijgen voor ongeveer 150 euro.

Een deel van de kostprijs zal gaan naar de installatiekosten die de installateur je aanrekent. Je zou je dus kunnen afvragen of het interessanter is om je panelen zelf te monteren.

Indien je enkel een paneel wil plaatsen die moet dienen als bijverwarming, dan is dit zeker een optie. In dat geval betaal je een prijs vanaf 75 euro per paneel.

Moeten de infrarood panelen echter fungeren als hoofdverwarming, dan neem je beter geen risico. In dat geval raden we aan om een specialist te raadplegen. Deze specialist weet namelijk uit ervaring waar je panelen best geplaatst worden, en welk vermogen je nodig hebt.

In ons artikel over de prijs van infraroodverwarming vind je een volledig overzicht.

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Voor een degelijke infrarood verwarmingsinstallatie neem je dus beter geen risico. Zo'n installatie laat je best plaatsen door een professionele installateur, die je installatie perfect afstelt. Via ons formulier vraag je meteen meerdere prijzen op van installateurs in jouw regio, die voldoen aan jouw voorwaarden. Vergelijk aandachtig de offertes die je van hen ontvangt, want het is een makkelijke manier om te besparen op de kostprijs.

Bovendien zijn alle offertes gratis en zonder enige verplichting. Je hebt dus niets te verliezen.


infraroodverwarming installateurs
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van infraroodverwarming?
Infraroodpanelen: het complete overzicht